I'm Every Woman.....

Først ville jeg tie det ihjel.

Så tænkte jeg, at det ville stoppe. Så ville jeg råbe af alle. Så græd jeg, og så sagde et klogt menneske: "Hvorfor skriver du ikke om det?". Så nu gør jeg det! Og at det følgende overhovedet er en ting, det både forstår jeg og forstår jeg slet ikke. Én ting, jeg dog forstår med sikkerhed er, at det ikke kommer fra et ondt sted, det ved jeg virkelig godt. Men det laver ikke om på, hvordan jeg modtager det, både som Maria der ejer Paper Doll og driver forretning, og som private Maria. 

Disclaimer: Hvis du ikke kan tåle sandheden råt for usødet eller bliver stødt over lidt knap så stuerent sprog, så lad være med at læse videre.

Kan man så tale om, om jeg selv er "ude om det", når jeg bruger mig selv om frontfigur i hele min virksomhed og selv har valgt at være super personlig på min platform.

Altså, umiddelbart husker jeg ikke at ha' sagt ok til at andre kunne kommentere på min krop, men jeg vidste da godt, at der ville være spørgsmål omkring størrelser osv.

Men jeg havde faktisk ikke tænkt, at præcis det her ville blive så stor en ting, og hvordan det faktisk også ville komme til at påvirke mig. 

Hele herligheden handler nemlig om min størrelse i tøj, min størrelse krop, at den ikke omfavner alle størrelser og det åbner op for rigtig mange andre ting, mest af alt pga. den måde folk italesætter det. 

Og jeg ville lade det ligge, tro mig, det ville jeg virkelig.

Men den seneste måned er det blevet en ting der fylder utrolig meget på Paper Dolls Instagram-profil. Jeg får beskeder om emnet dagligt. 

- "Hvorfor viser du ikke mere diversitet?"
- "Det er da nemt når du er en str. 36" 
- "Sådan sidder det nok ikke på en str. 42"
- "ku' være fedt hvis du gad vise tøjet på andet end en str. small"
- "Flere former på profilen"
- "Jeg ønsker mig at du begynder at vise flere forskellige kvinder"
- "Jeg kan ikke forestille mig tøjet på mig når du er så lille"
- "Nu sidder alt jo også pænt på dig, sådan sidder det ikke på mig"
- "Du kan ikke regne med at en med store bryster ser sådan ud i den bluse"
- "Flere former, er jo klart det sidder pænt på dig"
- "Du burde vise flere forskellige kvinder"
- "Kan du ikke vise en størrelse 40 så alle kan være med" 
- "Tror du ville få mere salg af at vise kvinder der ser mere normale ud i størrelsen" 

... Og det er blot et udpluk af beskeder fra de seneste 24 timer. 

Igen må jeg understrege, at jeg udemærket ved at de fleste beskeder i denne dur kommer fra et godt sted. 

Jeg er en størrelse 36, ja. Jeg har været en størrelse 36 det meste af mit liv og det tænker jeg umiddelbart at jeg bliver ved med at være rigtig lang tid endnu, og jeg vil også blive ved med at være personen udadtil i Paper Doll. Det er der flere grunde til; først og fremmest er Paper Doll-forretningen min, jeg er den eneste der arbejder her OG jeg kan rigtig godt li' at man genkender den person man møder i butikken, på de forskellige platforme. Virksomheden er bygget op omkring mig og min stil...

De influencere, jeg indtil videre har haft tilknyttet Paper Doll, har ALLE været andre størrelser og udseende end mig selv, for selvfølgelig skal der vises forskellige kroppe og forskellige typer. Alle der kender mig, bare lidt, ved hvor meget netop dét emne betyder for mig.

Jeg elsker alle kvinder og alle kvindekroppe og jeg vil gøre alt for at vise mere diversitet i branchen.

Vi vil alle gerne spejle os i noget, så der skal være noget at spejle os i - selvfølgelig. Nu er det dog bare sådan, at det koster penge at ha' influencere til at arbejde for og med et brand. Det koster penge at starte en virksomhed, rigtig mange penge. Penge, som jeg kan afsløre, ikke vokser på træerne. I fremtiden håber og ønsker jeg mig en virksomhed, som er drevet af alle mulige forskellige kvinder, men den drøm ligger ikke lige ude i den nærmeste fremtid. Man får altså ikke bare automatisk tildelt 10 lækre, forskellige kvinder når man starter en tøjbutik. Surprise!

Ud fra de beskeder og kommentarer, jeg modtager, virker det også lidt som om at man ikke har den fjerneste idé om, hvad det egentlig er for en profil, man er i kontakt med; og det kan da godt være at jeg ikke er klar nok omkring det - min fejl. Jeg hedder Maria, jeg ejer Paper Doll. Paper Doll er en fysisk butik i Grønnegade, KBH og en webshop. Det er et univers bygget om omkring min stil og mig. Derfor er jeg på alle billederne, tøjet er købt ud fra hvad JEG kan li' og hvad jeg gerne vil gå i. Og ja - det er rigtig meget navlepilleri, men det er nu engang sådan det er er på kanalen. 

Jeg synes virkelig det er skræmmende, hvordan man tillader sig at skrive til og om andre, at kommentere på noget på den måde. Jeg er et menneske af kød og blod, det her er MIN drøm, min virksomhed, mine penge og mine mange mange timer der er lagt i det.

Når man skriver og tillader sig den opførsel overfor mig og mit brand - så rammer man MIG, Maria og ja, jeg bliver pisse fucking ked af det. Selvfølgelig gør jeg det.

Jeg er ikke en robot, og det her er ikke H&M eller Boozt. Det er en lille, ny enkelsmandsvirksomhed. Så det ER personligt. 

Det her er ikke engang noget der kun sker på Instagram, det sker også i butikken - kommentarer der både er pisse negative om gæsten selv, men også er rettet mod mig og min krop, mit selvværd og en antagelse om hvor nemt det må være for mig. 

Jeg bliver helt seriøst fucking træt af at høre på det.

Man bliver altså ikke højere af at stille sig ovenpå andre, og hvis man har det så pisse svært med hvordan jeg ser ud skulle man måske overveje at gå hjem og kigge sig lidt i spejlet og sige et par pæne ord om sig selv, gå en tur og drikke et glas vin og holde sin fucking kæft om andre menneskers kroppe - med mindre at de selv spørger om din mening. Jeg gør alt hvad jeg kan hver evig eneste dag for at give jer alt den inspiration i overhovedet kan drømme om, jeg lever for den her forretning og det eneste, jeg kunne tænke mig tilbage, er lidt fucking respekt. 

... det eneste, jeg kunne tænke mig tilbage, er lidt fucking respekt. 

Jeg vil gøre alt for alle mine kunder og gæster i butikken, serviceniveauet er sku højt både i butikken og på instagram, hvis jeg selv skal sige det. Men den måde at kommentere og skrive på, hverken vil eller skal jeg på nogen måde finde mig i. Hvis man ikke har fantasi til at forestille sig tøjet på en anden krop end min, ikke finder inspiration på min side eller synes det er for fattig en virksomhed til at hyre 10 influencere om ugen, så vil jeg bare sige at døren er lige dér og man er meget velkommen til at unfollow anytime. 🚪 

Den der forældede antagelse om, at alle slanke og pæne mennesker har det skide godt hver dag og aldrig har stødt på et problem eller synes at de er skrald nogle dage - den synes jeg lige vi skal lade ligge pænt tilbage i 2007. 

Husk hvordan I skriver og taler, tænk over hvordan modtageren modtager det eller hvordan I selv ville modtage det. Og så må jeg sige, det virker skide godt at kigge lidt indad og måske arbejde med sit eget selvværd og selvbillede - det kan virkelig anbefales. 


Ældre opslag Nyere opslag


 • Annlou

  Kære Maria
  Hvor har du ret!
  Jeg følger Paperdoll (og dig) fordi jeg mega fucking ELSKER at se og høre fra dit farverige univers på daglig basis 😍
  Jeg er ikke en str. 36 (snarere 38 og af og til 40) men jeg ved heldigvis selv lidt om hvad der klæder mig så for mig er Paperdoll og mine daglige check-ins på profilen den fedeste inspiration. Jeg har manglet et farverigt tøj univers og du har leveret! At du så er mega nice og fyldt med sjove bemærkninger er giga bonus 🦄
  Keep doing what you do – mit 42 årige hjerte craver mere af præcis det 🥳
  Kæmpe krams til dig Maria fra Annlou


Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort